Kaj vse lahko izbiramo sami, če nas zanima po naročilu izdelana spalnica?

Glede na to, da sem na temo spalnic po naročilu, na tej strani, predstavil že kar nekaj primerov opremljanja spalnic in tudi samo posameznih pohištvenih kosov, sem se za tokratno objavo odločil malenkost podrobneje predstaviti kaj vse je v bistvu mogoče samostojno izbirati, če nas zanima izdelava pohištva za spalnice po naročilu.

Od proizvajalca do proizvajalca so sicer možnosti tega kaj vse je mogoče dobiti po meri, različne, generalno pa vsi, ki svojo konkurenčno prednost vidimo v izdelavi pohištva po meri, za razliko od klasičnega pohištva za spalnico, omogočamo različne možnosti prilagoditev različnega pohištva.

.

Postelja po naročilu

.

Prva slika spodaj prikazuje primer možnosti, ki si jih lahko zamislimo, ko iščemo na primer posteljo, izdelano po naročilu.

.

izdelava pohištva za moderne spalnice po naročilu
Moderna postelja po naročilu.

.

Pri posteljah izdelanih po naročilu, nas seveda, zato, ker so naši prostori spalnic, različni, najprej zanima kakšne dimenzije je mogoče dobiti. Te se sicer, še posebej, če imamo vzmetnice že vnaprej kupljene, najpogosteje enačijo z velikostjo vzmetnic, sicer pa je danes na trgu mogoče dobiti tudi že vzmetnice, narejene po merah posteljnega okvirja. Tako, da prilagajanje dimenzij posteljnega okvirja, vzmetnicam, ni več nujno.

Druga stvar, ki jo želimo sami določiti pri posteljnem okvirju, je izgled. Na tega vpliva izbor materialov okvirja, barve lesa ter izbor materialov vzglavnega dela (na sliki zgoraj je primer postelje z oblazinjenim vzglavnim delom).

Tretja stvar, ki nas zanima pri postelji, je ali in koliko je mogoče izbrati predalov. Predali pri naših posteljah po naročilu se lahko odpirajo iz strani (ene ali obeh), pri nekaterih posteljah pa celo iz sprednje strani. Poljubno lahko tudi sami odločamo koliko predalov bomo imeli (enega ali dva na vsaki strani).

Nočne omarice so dodatek posteljnim okvirjem in niso obvezne. Navsezadnje tudi ne gredo v vse spalnične prostore.

Pri posteljnih okvirjih marsikoga zanima tudi debelina okvirja. Pri teh je mogoče izbirati med 18, 25, 36 in 50 mm debelinami. V zadnjem času je vse več tudi ljudi, ki se zanimajo za samostojno izbiro višine posteljnega okvirja.

.

Screenshot 2015-02-09 at 23.32.24
Posteljni okvir z gibljivimi diski.

.

Če že imamo vzmetnico, ponavadi imamo tudi že podlogo za naše ležišče. V nasprotnem se za podlogo odločamo pri nakupu samega posteljnega okvirja.

Na sliki zgoraj je predstavljen primer podloge z gibljivimi diski. Med ostali dve najbolj uporabljani možnosti sodita še navadna iveralna plošča (z luknjicami) in raznovrstna letvena dna.

.

Ostalo pohištvo za spalnico po naročilu

.

Screenshot 2015-02-09 at 23.36.53
Celotna moderna spalnica po naročilu.

.

Če že opremljamo spalnico s posteljo po meri, napišem, da je takšni spalnici mogoče pri nas, dodajati tudi ostalo pohištvo po meri. Na sliki zgoraj vidite primer enostavne postelje v belem (s posteljnim okvirjem brez predalov, do tal), na levo od nje pa je postavljena garderobna soba s prozornimi, steklenimi, drsnimi vrati.

Kot “pohištvenik po meri” omogočamo postavitev celotne garderobne omare ali sobe po meri, pri čemer lahko stranke same izberejo število predalov, globine, dimenzije celotne omare ali sobe, vrsto materialov za drsna vrata in dodatke v omarah.

Kdor nas spremlja redno, našo ponudbo že pozna. Ostale vabim, da pobrskate po še ostalih naših objavah in straneh.