Katero vzmetnico priporočate? – VPRAŠANJA STRANK

Vsem, ki ob opremljanju spalnice, iščete tudi priporočila za ustrezno vzmetnico, smo spodaj pripravili nekaj kratkih nasvetov v pomoč, da bo izbira vaše vzmetnice, čim bolj enostavna, obenem pa, da za morebitno novo vzmetnico, ne boste odšteli preveč denarja.

.

Ogromno interesentov, ki preko naše spletne strani, povprašujete po pohištvu ob prenovi ali prvem, novem opremljanju spalnice, zanima ali imamo v našem programu tudi kakšne vzmetnice, ki jih še posebej priporočamo za nakup.

.

Pred samim priporočilom za ustrezno vzmetnico pa povejmo, da se preko nas pogosto za menjavo vzmetnice odločate predvsem tisti, ki celotno spalnico opremljate prvič in pa tudi tisti, ki na novo urejate, nove/dodatne spalne prostore.

.

katero vzmetnico priporočate
Eden najbolj priporočljivih modelov vzmetnic pri nas. Vzmetnica Casual 200 x 80 >>>> že od manj kot 50€ naprej…. Na povezavi spodaj….

.

Ker vas je med interesenti za ležišča, tudi precej takšnih, ki sprašujete za vzmetnice, za več spalnih prostorov (turistične kapacitete, mladinski domovi, prenočišča, ipd…), povejmo, da večino le teh napotimo na spletno stran Vzmetnice Pohištvo123.si, saj ste nam že sami obiskovalci naše spletne strani, ki ste drugod že kupili ležišče, največkrat, ob pogovorih o opremi pohištva za spalnico, sami omenili ponudbo vzmetnic spletne strani Pohištvo123.si (ki že vrsto let, na slovenskem trgu, sodi med eno, izmed cenovno najbolj ugodnih ponudb različnih vzmetnic). 

.

Pri tem velja omeniti, da boste na spletni strani Pohištvo123 našli tudi vzmetnice primernih dimenzij za otroke, dojenčke in odrasle.

.

Glede našega priporočila oz. nasveta v zvezi z nakupom ustrezne vzmetnice, velja spomniti, da vzmetnice ne kupujemo za nekaj mesecev, temveč dlje časa. V povprečju bi morala dobra in kakovostna vzmetnica, obdržati svojo formo in obliko, vsaj 6 do 8 let.

.

Nakup vzmetnice vedno priporočamo skozi pogled in upoštevanje večih dejavnikov:

.

  • ali kupujete vzmetnico zase (oz. za vas in partnerja)
  • izbira ustrezne velikosti vzmetnice
  • izbira ustreznih materialov vzmetnice (glede na naš tip spanja in našo telesno konstitucijo)
  • primerno razmerje med kakovostjo in ceno

.

Kakšna je ustrezna velikost vzmetnice?

.

Glede primerne velikosti vzmetnice, priporočamo, da se poskušate držati preprostega pravila, ki pravi, da mora biti vzmetnica po svoji dolžini daljša najmanj 10 cm od najvišjega partnerja, ki bo vzmetnico tudi uporabljal. Po širini je najmanjša standardna in priporočljiva širina vzmetnice 90 cm (čeprav se najcenejše vzmetnice začnejo tudi že pri širini 80 cm).

.

Priporočena globina vzmetnice se danes začenja pri najmanj 15 cm in lahko sega tudi čez 22 cm, a vedite, da ni pametno, če globino vzmetnice, enačimo s kakovostjo počitka na vzmetnici ali celo z “udobnostjo in mehkostjo”.

.

Obenem moramo biti pri izbiri ustrezne globine (nekateri jo imenujejo tudi višina vzmetnice), pozorni na globino posteljnega okvirja, saj ne želimo, da se vzmetnica preveč ali premalo pogreza v sam posteljni okvir.

.

Obenem velikost vzmetnice (in materiali, iz katerih je vzmetnica izdelana), močno vplivajo tudi na samo težo vzmetnice, s tem pa tudi posledično na rokovanje z njo med njeno dostavo, čiščenjem in morebitnim dvigovanjem, v kolikor kupujemo vzmetnico za dvižno, zakonsko posteljo.

.

Pri boxspring posteljah, je vzmetnica že sestavni del ležišča, zato si njene osnovne spalne podlage (jedra) ne moremo omisliti samostojno, lahko pa na trdoto vzmetnice vplivamo z nakupom dodatnega nadvložka, spalne podloge in izbiro drugačne vrste letvenega dna.

zložljivo letveno dno
Primer zložljivega letvenega dna. Za enojno posteljo in enojno ležišče.

.

Lateks, šlarafija, žepkasto vzmetenje ali pena?

.

Na spletu in tudi v fizičnih trgovinah, ki ponujajo program vzmetnic in različnih ležišč, boste najbrž z vsakim pogovorom in vsakim prebranim nasvetom, naleteli na drugačne argumente o tem katera vzmetnica je najbolj priporočljiva

.

Najlažje pa se zagati ob tem izognete tako, da preprosto ležišče izbirate glede na vaš občutek.

.

Slednje pomeni, da med ponudniki ležišč, poskušajte izbrati takšne, ki vam omogočajo brezplačen, nekaj dnevni test ležišč. A zavedajte se, da bo ta možnost največkrat uporabna samo za testiranje trdote posameznega ležišča. Antialergijske lastnosti, specifično delovanje vzmetnic npr. za bolečine v križu ali ledvenem delu, ipd…, pa žal tudi z nekaj dnevnim testom, ne boste mogli uspešno razbrati.

.

Tukaj vam v pomoč lahko priskočijo mednarodno uveljavljeni in priznani standardi in certifikati. Čeprav večina proizvajalcev in tudi ponudnikov ležišč predstavlja svoje certifikate kakovosti, ne bo odveč opomniti, da tudi v industriji ležišč obstajajo norme in certifikati, ki so na splošno bolj uveljavljeni, kot drugi (1, 2, 3, 4)

.

Cenik vzmetnic, cene in kakovost?

.

Tako kot verjetno pri nakupu vsega kar je pač mogoče kupiti, načeloma velja, da za več denarja ponavadi dobimo večjo kakovost, velja tudi pri nakupu vzmetnic, da je dražje, pogosto tudi bolje….

.

A pozor….

.

To ne drži vedno, saj žal danes na trgu obstaja cela gora ponudnikov vzmetnic in spremljevalnega spalnega programa, ki imajo cenik vzmetnic ravno zaradi zgornjega zastavljen nerazumno visoko.

.

Če je vzmetnica dražja, še to ne pomeni nujno, da je tudi kakovostnejša, zraven tega pa lahko pogosto ceneje dobite tudi zelo kakovostne vzmetnice, še posebej, če sledite ponudnikom vzmetnic skozi različne akcije, nagradne igre in popuste ter druge priložnosti, s katerimi le ti, pritegujejo svoje stranke.

.

Med cenejše vzmetnice zagotovo sodijo vzmetnice iz pene, vzmetnice iz kokosovih vlaken in šlarafijske vzmetnice.
Zelo uporaben video na temo priporočenih in primernih vzmetnic, pa se nahaja tudi v spodnjem videu (vir: ConsumerReports):

.

.