Ko in, če potrebujete v svoji spalnici mizo…

Res, da je spalnica sicer prostor za počitek in spanje, a iz prakse vam lahko povemo, da jih ni malo interesentov in strank, ki jih ob opremljanju njihove spalnice, ne bi v okviru nakupa novega pohištva za spalnico, zanimala takšna ali drugačna mizica, ki jo v svoji spalnici, potrebujejo.

.

mize spalnica

.

V glavnem se za mizo oz. dodatno odlagalno površino v spalnici odločajo stranke, ki imajo del spalnice ločen kot nišo, v kateri je predvidena garderobna soba ali manjši delovni oz. kozmetični kotiček. Manjše spalnice (npr. v garsonjerah in enosobnih stanovanjih), pa tako ali tako, morajo služiti več funkcijam. Od katerih pa je v precej primerih, žal med prvimi mesti, tudi potreba po dodatnem delovnem kotičku tudi v spalnem prostoru.

.

miza za spalnico

Glede na želje in potrebe naročnikov, si je moč dodatna odlagalna mesta v spalnici, sicer namesto postavitve klasične mize, mogoče omisliti tudi v obliki razširjene nočne omarice, nizke komode s predali, stenskih polic in podobno. A, v kolikor potreba narekuje prostor, za katerega se tudi v spalnici, moramo vsesti, pa nedvomno eno izmed najbolj tradicionalnih in klasičnih možnosti, predstavlja postavitev mize v spalnico.

.

Za spalnico so načeloma, seveda v odvisnosti od velikosti spalnice, primerne manjše, ne toliko klasične pisarniške mize. Med najbolj pogostimi rešitvami pa stranke za svoje spalnice izberejo kotne mizice, kozmetične, manjše mizice, klubske mizice, ki jih postavijo na sredino spalnice ali sredino garderobne sobe v okviru spalnice, računalniške, premične mize in podobno.

.

Seveda pa pri izbiri ustrezne mize v največ primerih, stranke zasledujejo vrstni red prioritet, kjer se na prvih mestih izmenjujejo potreba po dobri ceni, potreba po stilskem izgledu, ki sodi v okvir vsega pohištva v spalnici in pa potreba po praktičnosti oz. zadovoljitvi namena (zaradi katerega mizo za spalnico sploh iščemo in izberemo).

.

Iz vidika praktičnosti so nedvomno za spalnice najbolj primerne manjše, kotne mize. Ob katere postavimo še kak pisarniški stol, prostora pa praktično v osrednjem delu spalnice, na ta način, ne izgubimo.

.

Nato so iz vidika potreb zelo popularne in iskane kozmetične mizice (ki so lahko premične ali pa tudi ne), zelo pogosto pa se za le te, zanimajo tisti, ki si v svojih spalnicah, ob bok postavljajo samostojne garderobne sobe, kozmetična mizica pa postane del le te.

.

klubska mizicaZa manjšo računalniško mizico v spalnici se ponavadi bolj ogrevajo moški, dodatne odlagalne mizice pa pridejo prav tudi tistim, ki pred nočnim počitkom, radi še berejo in imajo v svojih spalnicah večje količine knjižnih zbirk.

.

Pogosto se tudi ideja za, iz estetskega vidika, ustrezno mizo v spalnici, najde na podlagi ponudbe klubskih mizic, primernih za dnevne sobe. Le te so ponavadi nižje, v različnih oblikah in barvah, pa tudi cenovno ne predstavljajo takšnega stroška, da bi se interesenti, zaradi cene, od takšne rešitve množično obračali.

.

Še najbolje pa bo, v kolikor potrebujete dodaten prostor (v obliki ustrezne mize) za vašo spalnico, tako, da upoštevate pri izboru predvsem vaš okus in potrebo, zaradi katere sploh iščete ustrezno “mizno” rešitev, za primere, ko pa se vseeno bojite, da bi z mizico v spalnici lahko “pihnili mimo”, pa raje izbirajte med takšnimi, ki jih je na enostaven način, mogoče kasneje pač uporabiti v ostalih vaših prostorih.

.