Trije primeri modernih spalnic po meri

Za tiste, ki jih zanima moderna spalnica po meri, ponavadi velja, da svoji spalnici namenjajo več prostora. Pogosto tudi ob takšne spalnice postavijo ločeno postavljene garderobne sobe, vgradne omare in po meri izdelane ostale pohištvene elemente.

V predstavitvi spodaj prikazujem 3 razstavne primere modernih spalnic, ki pa so lahko v celoti narejene po merah in prilagojene prostorom naročnika.

Moderna spalnica po meri v črno roza kombinaciji

moderna spalnica po meri
Primer moderne spalnice po meri.

Primer na sliki zgoraj, prikazuje moderno spalnico, ki je na eni strani v celoti obdana z vgradno omaro, moderen in sodoben stil spalnice pa odražajo kontrasti pohištvenih kosov, dekorirane tapete na hrbtni strani postelje, drzna roza dekoracija na steklenih drsnih vratih vgradne omare, stilsko dodana komoda z vrhnjimi steklenimi ličnicami izvlečnih predalov v enakih barvah kot so steklene ličnice na predalih v notranjosti vgradne omare.

Pridih modernosti spalnici dodajo tudi izbor tal, svetil, dekorja na nočnih omaricah in kup ostalih drobnarij (slike, fotelj enosed, svetilka na komodi,…)

Postelja te spalnice je v klasičnih dimenzijah 180 x 200 centimetrov in standardno višino ležišča pri nekaj nad 45 centimetri. Oblazinjeno vzglavje je v temnejšem odtenku – bi pa lahko med izborom ostalih vrst tekstila, izbrali tudi lesno izvedenko (kar pomeni, da bi hrbtišče bilo iz lesa).

Nočna omarica na levi strani postelje je širša, z odprto polico na dnu ter izvlečnim predalom na vrhu. Kot rečeno zgoraj, so ličnice na posameznih elementih med seboj uskaljene in sodijo k izboru barve fototapete na drsnih vratih vgradne omare.

Vgradna omara je narejena po meri in v spodnjem delu omogoča nekaj odprtih polic, v sredinskem delu izvlečne predale z mehkim zapiranjem, od sredine navzgor pa smo pustili prostor za klasične obešalne palice ter police povsem pod vrhom omare.

Moderna spalnica po meri v svetlo rjavi in z umetnim kamnom

moderna spalnica po meri
Moderna spalnica po meri v belo rjavi kombinaciji.

Na sliki zgoraj, spalnica vsebuje v lesu in umetnem usnju, kombinirano posteljo, katere posteljni okvir sega do tal, hrbtna stena pa je dekorirana z umetnim kamnom.

Na vsako stran postelje sta postavljeni dve nočni omarici, kateri zgornji del dopolnjujeta izvlečna predala z ličnicami iz belega, motnega stekla.

V enakem steklu je vgrajena tudi vgradna omara z drsnimi vrati.

Svetila so po spalnici zraven stropnih, usmerjenih luči, postavljena dodatno še nad drsna vrata vgradne omare ter v osrednji del komode in v notranjost odprtih delov nočnih omaric.

Dodatno smo kot dekor postavili še dve luči na nočne omarice.

Na tretji sliki (spodaj), prikazujemo primer možnosti vgraditve vgradne omare s prozornimi drsnimi vrati. Moderna spalnica po meri, že sama po sebi kliče po uporabi nekoliko več stekla od klasičnih spalnic, takšna rešitev pa je še posebej primerna za prostore, kjer z vgradnjo omare vseeno želimo ohraniti preglednost nad vsebino omare in hkrati prostornost ter svetlobo, tudi v vgradni omari ali garderobni sobi.

moderna spalnica po meri
Vgradna omara s steklenimi drsnimi vrati.