Nasveti za tiste, ki iščejo moderne zakonske postelje

V prispevku, v nadaljevanju, vam tokrat predstavljamo moderne zakonske postelje, ki največkrat zanimajo lastnike modernih in novih spalnic mlajših parov, v kolikor pa je zakonska postelja, kljub temu, da je moderna, višja, pa se zanjo pogosto zanimajo tudi starejši pari in srednja generacija.

.

moderne zakonske postelje

.

Glede na to, da standardna dimenzija moderne zakonske postelje, prav nič ne odstopa od dimenzij ostalih zakonskih ležišč (160 x 200 cm ali 180 x 200 cm), si najprej poglejmo v čem se moderne postelje za pare, razlikujejo od ostalih.

Že sam izraz moderna zakonska postelja pove, da je posteljni okvir izdelan v sodobnem trendu in stilu. Če za klasične, zakonske posteljne okvirje velja, da so le ti pretežno izdelani iz masivnega, pravega lesa in, da so oblike vzglavnega in nožnega dela, ponavadi oblikovane zaobljeno ali kakorkoli drugače, boste pri moderni izvedenki zakonskega posteljnega okvirja, našli predvsem ravne linije, večjo funkcionalnost in moderne dodatke k takšnim posteljam (svetila, nočne omarice, pod posteljne predale,…)

K modernim zakonskim posteljam sodijo tudi tiste, ki imajo vzglavni ali celoten posteljni okvir oblazinjen iz umetnega ali pravega usnja.

Moderne, zakonske postelje se hkrati od modernih, enojnih postelj (ki so namenjene ponavadi mladostnikom), razlikujejo tudi po tem, da boste pri enojnih našli več ostalih materialov (aluminij, jeklo, železo na posteljnih, nožnih podstavkih), hkrati pa enojne, moderne postelje, nimajo toliko funkcionalnih zahtev, kot njihove “podvojene” prijateljice.

.

moderna spalnica

.

V osnovi je moderna in zakonska (se pravi dvojna) postelja dobavljiva v klasičnih dimenzijah, ker pa so pri večini zrelih parov standardi in zahteve že nekoliko višje, predstavlja enega izmed osnovnih dejavnikov, ki odločajo o nakupu takšne postelje, tudi izbira ležišča za tovrstno posteljo.

Predvsem starejša in srednja generacija ima upravičeno že večje zahteve po kakovostnem ležišču, zato ne preseneča, da se največ modernih, zakonskih posteljnih okvirjev, izdela in proda skupaj z ležišči iz spominskih pen, ležišči iz lateksa in ergonomsko oblikovanimi ležišči.

Hkrati obstaja tudi precej velik delež ljudi, ki pod pojem modernega zakonskega ležišča uvrščajo tudi spanje na vodni postelji.

Med ostalimi posteljami za zakonske pare, ki strmijo k sodobnemu izgledu in večji prostorski prilagodljivosti, najdemo še zakonske postelje, ki jih je mogoče dvigniti in prostor za dodatno posteljnino pospraviti pod njih, moderna ležišča, ki jih je moč, tekom dne, pospraviti v omaro ter po naročilu izdelane moderne zakonske postelje z dodatnimi predali na eni ali obeh straneh ležišča.

V kolikor tudi sami iščete individualno rešitev za izdelavo moderne zakonske postelje, se priporočamo, da se nam oglasite čez kontaktne možnosti. Z veseljem vas bomo povezali s svetovalcem, ki se bo z vami pogovoril.