Omare za spalnico kot samostojni pohištveni element ali v okviru opremljanja celotne spalnice

Omare za spalnico, vsaj v največ primerih, kupci naročajo, skupaj z ostalim pohištvom za spalnico (posteljnim okvirjem, nočnima omaricama, komodo,…). V manj primerih pa družine omaro v spalnici kupujejo naknadno (ob prenovi ali ob potrebi za pospravljanje večje količine garderobnih kosov).

V prispevku, v nadaljevanju, so predstavljeni nekateri primeri omar v spalnicah, ki so bile z njimi opremljene naknadno in nekateri primeri, ko je bila izdelana omara, hkrati s celotno spalnico.

.

Po naročilu izdelane omare za spalnico
v okviru opremljanja celotne spalnice

.

omare za spalnico
Primer opremljanja celotne spalnice (tri delna vgradna omara, posteljni okvir, nočni omarici).

.

V zgornjem primeru je najprej predstavljena spalnica s tridelno vgradno omaro z drsnimi vrati, zakonsko posteljo ter dvema nočnima omaricama. V komplet sodi tudi letveno dno, stranka pa si je sama naknadno izbrala samo ležišče.

Material za izdelavo je oplemeniten iveral v bež odtenku, omari pa je na sredini, v oranžnem steklu, za poživitev, dodan dekorni pas.

Postelja meri 180 x 200 cm, vzglavje je leseno, posteljni okvir pa stoji na štirih kovinskih nogicah in je nekoliko privzdignjen od tal.

Omara za spalnico je tridelna in namenjena garderobi. V njeni notranjosti sta dva prekata namenjena obešanju (klasične obešalne palice) ter majicam in puloverjem (odlagalne police), v spodnjem delu skrajno levega omarnega prekata pa so dodani še štirje izvlečni predali na mehko in neslišno zapiranje.

.

moderna spalnica
Oprema celotne spalnice: zakonska postelja (180 x 200), visoka garderobna omara za spalnico, nižja komoda z izvlečnimi predali.

 

Omara na drugi sliki (zgornji primer) je delno vgradna, saj je iz leve montirana ob zidno steno ter hkrati izdelana do stropa, na desni pa se zaključuje z lastno omarno stranico.

K opremi te spalnice je sodila tudi izdelava nižje komode (na desni), ki pa je opremljena z dodatnimi, kar osmimi, širokimi izvlečnimi predali za spodnje perilo in nogavice.

Posteljni okvir je ponovno klasičen francoski (180 x 200), sicer pa je v tem primeru, na enak način in v podobnem stilu ter izgledu, izdelana tudi vgradna omara v predsobi.

Drsna vrata te omare so opremljena z belim steklom ter rdečim, prav tako steklenim, dekorjem.

.

omara v spalnici lesni dekor
Komplet spalnice po naročilu, v umirjenih in naravnih lesnih tonih.

.

Tretji primer (zgornja slika) prikazuje ponovno izdelavo celotne spalnice po naročilu.

V tem primeru je omara za spalnico opremljena v svetlem, naravnem lesnem tonu, sredinska drsna vrata pa so opremljena z ogledalom.

V enakem lesnem vzorcu je dodana zakonska postelja s povišanim lesenim vzglavjem na levi. Postelja je izdelana tako, da je vzglavni del razširjen še na del, ob katerega je v celoten posteljni sestav, montirana na vsaki strani postelje, še nočna omarica s predalom.

Vmesni dekorni, rdeči pas, na drsnih vratih omare, je v steklu.

.

Samostojne omare za spalnico

.

Pri samostojno izdelanih omarah za spalnice, gre v bistvu za primere, kjer se je omara, vgrajevala v prostor, naknadno in po tem, ko je v spalnici že bila postavljena postelja in pa drugi pohištveni kosi (prenova, potreba po večji omari,…)

Takšna, moderna, velika, dvojna in vgradna omara za spalnico, je npr. predstavljena na spodnji sliki:

.

moderna omara za spalnico
Primer moderne omare za spalnico, ločene na dva dela.

.

Zgornja omara je razdeljena na dva dela, ki ju vmes prekinja omarni prekat namenjen obema uporabnikoma skupaj. Ta prekat je tudi odprt in viden, medtem, ko levi in desni omarni prekat, zapirajo drsna vrata.

Omara je izdelana iz belega, matiranega iverala, postavljena pa je, kot večina ostalih vgradnih omar, povsem do stropa.
Takšne omare za spalnico najpogosteje nadomestijo prvotne, nižje in ponavadi klasične, masivne omare.

Primer velike kotne omare za spalnico, je prikazan na spodnji sliki:

.

kotne omare za spalnico
Primer velike kotne omare v spalnici.

.

Tudi zgornja omara je izdelana za spalnico, le, da je v tem primeru, le ta postavljena v kot spalnice.

Je pet delna, v temnejšem lesnem vzorcu in z vmesnim, bež, steklenim, dekornim pasom.

.

*******

.

.

Če se tudi sami zanimate za omare za spalnico, kot samostojni pohištveni element ali v okviru opremljanja celotne spalnice po meri, se čez kontaktne možnosti, za informativno ponudbo, priporočamo tudi mi.