Elegantne in moderne poličke ter omarice za računalniške naprave in telefone

Moderne, še posebej pa majhne spalnice, pogosto ne omogočajo dovolj prostora, da bi vanje, ob zakonsko posteljo, postavili 2 klasični nočni omarici, saj je prostora ob posteljnem okvirju, ponavadi premalo. Zato smo v tem zapisu pregledali nekatere praktične ideje, s katerimi si lahko pomagate pri pospravljanju in odlaganju elektronskih naprav, tablic in telefonov, ki jih prinaša življenje vse bolj, v vedno večje število spalnic.

Premična polička za telefon

polička za telefon in mobilne naprave v spalnici

Majhna, premična in zelo priročna polička za telefon, lahko služi kot odlagalno mesto, za več stvari hkrati. Po eni strani jo lahko prestavljate po posteljnem okvirju, po drugi strani pa omogoča poseben utor za telefon, odlagalno poličko za knjige ali računalniške tablice, hkrati pa ima izdelano posebno odprtino, da se vaše elektronske naprave, čez noč, polnijo. Nanjo lahko brez težav namestite tudi majhno nočno lučko.

Utor za telefon je dovolj velik, da vanj postavite večino mobilnih aparatov, ne glede na velikost in dizajn telefonskega ovitka, s katerim ste okrasili in zaščitili svoj telefon.

Modernejša inačica poličke za isti namen, le, da je izdelana iz aluminija in omogoča pritrditev na posteljne okvirje različnih debelin, je predstavljena na spodnji sliki:

Za razliko od prvega modela poličke (na prvi sliki zgoraj), ponuja aluminijasta polička, ob strani, še priročno obešalo ter utor za odlaganje skodelice. Utor za obešalo je mogoče uporabiti tudi za priročno in praktično namestitev polnilnih kablov za telefon ali tablico.

Prednost uporabe tega modela poličke je v njeni preprostosti in manjši teži, zaradi aluminija pa estetsko sodi k vsakemu posteljnemu okvirju. Pri tej polički ne gre zanemariti tudi nekoliko večjega okvirja poličke, ki omogoča, da brezskrbno nanjo naložimo več knjig, hkrati pa je tudi snemanje poličke iz posteljnega okvirja dokaj enostavno (z odvijanjem pritrdilnih vijakov na spodnji strani poličke).

Tretja možnost primerne, majhne in praktične poličke za pametne mobilne naprave je enostavna polička, ki jo namestimo na steno ob posteljnem okvirju (na sliki spodaj):

stenska polička