Posteljni okvirji po katerih največ povprašujete

V predstavitvi v nadaljevanju boste koristne nasvete in primere, upam, da, našli tisti, ki vas zanimajo posteljni okvirji. Izdelani, jasno, po naročilu in po merah prostorov posameznih interesentov.

Upam, da bo med njimi kak zanimiv tudi za vaš okus in z veseljem vam v zvezi z njim preko telefona ali e pošte, posredujemo več informacij.

Enostavni posteljni okvirji za zakonske postelje v belem

Največ povpraševanj in največ vprašanj se tiče v povezavi s posteljnim okvirjem, ki je predstavljen na spodnji sliki:

posteljni okvirji beli
Enostavni posteljni okvirji v belem.

Značilnost predstavljenega posteljnega okvirja je, da se hrbtišče v tem primeru prilega okvirju in je od posteljnega okvirja širše ravno za dve nočni omarici na vsaki strani, sam okvir sega do tal spalnice, pod okvirjem pa je mogoče narediti na vsaki strani dva izvlečna predala.

Pri izboru barv lahko kombinirate med cca. 40 različnimi barvami, po želji je mogoče hrbtišče obleči tudi v umetno usnje (na voljo imamo 7 različnih vzorcev tkanin).

Nočni omarici sta zraven opcijsko. V tem primeru vključujeta po dva izvlečna predala, barvno pa sta ličnici predalov usklajeni z barvo posteljnega okvirja.

Najpogosteje se tak posteljni okvir prodaja v beli barvi visokega sijaja.

Letveno dno je zraven opcijsko.

Posteljni okvirji z nočnimi omaricami s steklenimi ličnicami

posteljni okvirji steklene ličnice
Posteljni okvir – poravnano hrbtišče.

Posteljni okvir se od zgornjega razlikuje v tem, da je hrbtišče okvirja poravnano s posteljnim okvirjem, ob straneh je posteljnih okvir izdelan do tal, odpiranje dveh predalov pa omogoča iz prednje strani.

Primeren je predvsem za spalnice in prostore, ki so ožji in pri katerih nam je gibanje v primeru odpiranja pod posteljnih predalov iz strani, oteženo.

Nočni omarici na obeh straneh sta za razliko od zgornjih, dva samostoječa pohištvena elementa.
Ki pa ju krasijo steklene ličnice, enake podposteljnima izvlečnima predaloma na sprednji strani posteljnega okvirja.

Posteljni okvirji, dvignjeni od tal

dvignjeni posteljni okvirji
Dvignjeni posteljni okvirji.

V tem primeru (slika zgoraj) gre za posteljne okvirje, ki s svojim lesenim delom, ne segajo povsem do tal spalnice. Stojijo na poljubnih (na voljo je več različnih kovinskih nogic) nogicah, na ta način pa omogočajo lažje čiščenje tudi pod samim okvirjem.

V tem primeru smo hrbtišče postelje razširili še za dolžini obeh nočnih omaric in ga razdelili na dvoje. Vsaki nočni omarici pa dodali nižji izvlečni predal s kontrastno belo barvo ličnice predala. Oba predala sta podprta z enakimi nogicami kot sam posteljni okvir in poravnana z njegovo višino.

Predstavljen primer vključuje tudi izbrani nočni gibljivi lučki, ki ju lahko po želji montiramo tudi na druga mesta posteljnega okvirja.

Posteljni okvirji s fiksnim posteljnim dnom

posteljni okvir fiksno dno
Posteljni okvirji s fiksnim lesenim dnom.

Na sliki zgoraj predstavljam posteljni okvir, ki ima namesto letvic, fiksno leseno dno. Obenem sta namesto nočnih omaric, na vsaki strani izdelani dve preprosti nočni polici za odlaganje knjig, računalniških tablic in očal.

Hrbtišče posteljnega okvirja je razdeljeno na dva dela, med barvami pa je mogoče, tako kot pri vseh ostalih primerih, izbirati med več kot 40 vzorci.

Predstavljeni posteljni okvir ima odprto dno in s tem omogočen lažji dostop do prostora pod posteljo.

Debelina posteljnega okvirja v tem primeru je dodatno ojačana in znaša 5 cm.

Klasični posteljni okvir zakonske postelje

klasični posteljni okvir
Klasični posteljni okvir z eno nočno omarico.

V tem primeru (slika zgoraj) gre za posteljni okvir dimenzij 160 x 200 cm, kateremu je mogoče po potrebi izdelati eno ali dve nočni omarici.

Ker gre na predstavljenem primeru za posteljni okvir v ožji spalnici, je le ta potisnjen v kot (ob radiator) in ima zato samo eno nočno omarico na levi strani.

Posteljni okvir vsebuje fiksno leseno dno, izdelan je do tal ter brez dodatnih pod posteljnih predalov. Hrbtišče je poravnano s širino okvirja.

Debelina okvirja je klasičnih 18 mm, dodatna nočna omarica pa vsebuje dva izvlečna predala z mehkim zapiranjem.

Posteljni okvir za enojne postelje

enojni posteljni okvir
Posteljni okvir – enojna postelja.

Slika zgoraj prikazuje primer po meri izdelanega posteljnega okvirja za enojno posteljo. Posteljni okvir vsebuje dva izvlečna predala z mehkim zapiranjem.

V tem primeru smo hrbtišče postelje izdelali iz strani in ga dodatno dvignili za dobrih 40 centimetrov.

Ličnici predalov sta oblečeni v barvno steklo, sam posteljni okvir pa je zaradi predalov tudi nekoliko povišan od povprečne višine okvirjev.

Po želji bi lahko stranki tudi na krajšo stranico dodatno izdelali povišan hrbtni del okvirja.

Posteljni okvirji z omaricami po meri

posteljni okvir z omaricami
Posteljni okvir z omaricami po meri.

V nemalo spalnicah si lastniki želijo v celoti izkoristiti hrbtno steno posteljnega okvirja s pohištvom. Tak primer je tudi opremljanje spalnice s posteljnim okvirjem zgoraj.

V tem primeru gre za posteljni okvir (ki je že predstavljen višje v članku), a ima za razliko od ostalih, dodatno izdelane nočne omarice po meri.

Z njimi je hrbtna stena spalnice v celoti zapolnjena. Desna nočna omarica vsebuje 3 izvlečne predale, na obe strani okvirja pa smo najprej postavili nočni omarici z odprtimi policami.

Tako omarice kot sam posteljni okvir, so poravnani v isti višini.

Moderni posteljni okvirji

moderni posteljni okvirji
Moderni posteljni okvir.

Na sliki zgoraj je prikazan moderni posteljni okvir iz strani.

Od vseh ostalih se razlikuje v tem, da tak posteljni okvir nima klasičnih stranskih stranic, temveč je iz strani odprt. Na ta način je dostop zraka do prostora pod vzmetnico še lažji, s čimer je dodatno zagotovljeno zračenje vzmetnice tako iz strani, kot iz spodnjega dela.

Sama vzmetnica tudi ni postavljena na letveno dno ali fiksno leseno ploščo, temveč na gibljive diske, ki se vsak po svoje prilagajajo teži telesa. S tem je omogočeno popolno prilagajanje telesa vzmetnici na vsakem delu posebej.

Posteljni okvir ima iz vsake strani izdelana dva globoka izvlečna predala, na skrajni desni pa boste našli še opcijsko, izvlečno nočno omarico. Le to, ob neuporabi, preprosto pospravite nazaj pod posteljni okvir.

Dvižni posteljni okvirji

dvižni posteljni okvirji
Dvižni posteljni okvir.

Zadnji predstavljen primer prikazuje dvižno posteljo.

V tem primeru je posteljni okvir izdelan do tal, prostor pod posteljo pa bomo izkoristili tako, da dvignemo ležišče.

Sam dvižni mehanizem je robusten in trpežen (v dvignjenem položaju omogoča do kar 50 kg teže na njem), hkrati pa ga je mogoče upravljati samo z eno roko.

V določenem položaju lahko tudi zaskoči, tako, da ležišče ostane tudi dvignjeno, medtem, ko vanj pospravljamo posteljnino oz. garderobo, ki jo imamo pod posteljo.

Toliko tokrat.

Z veseljem vam pripravimo ponudbo (ali pa), kot vedno, vas vabimo, da “skočite” še na ostale naše strani s katerimi lahko dobite ideje za opremljanje spalnic (recimo z vgradnimi omarami).