Triki, da boste prišli do spalnice po ugodni ceni

Da pomagam predvsem tistim, ki se zanimajo za spalnice po ugodni ceni, v današnji objavi, predstavljam nekaj idej in nasvetov, na kaj se splača biti pozoren pri opremljanju spalnice. Predvsem, če pomembnejšo vlogo pri odločitvi za nakup spalnice igra cena.

.

spalnice po ugodni ceni
Cenovno ugodna spalnica s posteljo in vgradno omaro.

.

Ali spalnice po ugodni ceni v velikih trgovskih centrih ali po naročilu?

.

Prvo prepričanje, ki ga s seboj nosi večina naših sogovornikov tako po telefonu, kot preko elektronske pošte, je to, da so spalnice, ki jih je mogoče dobiti v velikih trgovskih centrih, enostavno cenejše od teh, ki jih izdelujemo po meri in po naročilu.

Če vam čas dopušča, vabim, da na hitro najprej preletite nekaj cen v takšnih trgovinah (pri čemer vam ni treba sploh obiskati trgovin, ampak preprosto preko interneta preverite objavljene cene) in, da to ceno primerjate s ponudbo izdelovalca spalnice po naročilu (bomo veseli, če bo to tudi naša).

Pozorni boste opazili, da se cena nakupa tipske spalnice in spalnice po naročilu, razlikuje od primera do primera.

V nekaterih primerih drži, da bo cena tipske spalnice v velikem pohištvenem centru, ugodnejša.

Slednje, še posebej velja, za naslednje primere:

 • če se odločate za razstavljeno spalnico v takšnem salonu (eksponati imajo pogosteje znižano ceno)
 • če ne boste na ponudbi spalnice prav ničesar spreminjali (dodajali pohištvenih elementov, izbirali barve, ki niso v osnovni ponudbi, spreminjali dimenzij posameznih kosov pohištva,…)
 • če boste ob pohištvu za spalnico, v enakem stilu, opremljali tudi kak dodaten prostor

Ker bi bilo krivično trditi, da je v vsakem primeru zagotovljen cenejši nakup v trgovskem centru ali pri specializiranih izdelovalcih spalnic po meri, zato, vsaj po izkušnjah, še spodaj nasveti kdaj se nakup spalnice po ugodni ceni, izzide pri specializiranih izdelovalcih spalnic:

 • če želite spalnico in pohištvo v spalnici opremiti z bogatejšo in bolj raznoliko vsebino (več različnih elementov, recimo predalov, neklasičnih obešalnih palic, izvlečnih polic, košar po merah, ipd…). Veliki trgovski centri so “nagnjeni” k prodaji enostavnih, cenovno ugodnih, nezapletenih in hitrih rešitev – ki se dobro prodajajo v večjih količinah. Specifične zahteve in želje so konkurenčna prednost nas, specialistov.
 • če želite dostavo in montažo vključeno v ceno. Sicer je slednje ponujano tudi pri velikih trgovskih centrih, a ne pri vseh. Spet boste morali opraviti domačo nalogo in raziskovati 🙂
 • zanesljivo hitreje, pa boste do spalnice po ugodni ceni po meri prišli, če ima vaš prostor nevsakdanje dimenzije, prostorsko nišo, ki je ni mogoče uporabiti in zapolniti s klasičnim pohištvom ali, če iščete posebno barvo ali specifičen material (recimo ročaji na pohištvu, ličnice na predalih nočnih omaric, ipd…)

.

spalnice po ugodni ceni
Primer zelo prodajane postelje, ki ponuja izkoristek prostora z zelo širokimi in globokimi predali pod njo. Število predalov je lahko poljubno (največ dva na eni strani).

 

Triki kako priti do spalnice po ugodni ceni po meri

.

Spodaj našteti nasveti so za tiste, ki iščejo spalnico po meri, hkrati pa jih normalno zanima, tudi ugodna cena:

 • razmislite katere pohištvene kose dejansko potrebujete v svoji spalnici. Ali je res potreben vsak kos, ki se ponuja v določeni akcijski spalnici oziroma ali je mogoče ceno znižati, če odstranimo kakšno komodo?
 • ali potrebujete na pohištvenih elementih najboljša in najnovejša okovja in mehanizme za odpiranje vrat (mehko zapiranje predalov stane dodatno, predali na potisk stanejo dodatno, blažilci za tiho zapiranje drsnih vrat na vgradnih omarah stanejo dodatno, ….)
 • razmislite kako bi lahko posamezne pohištvene kose združili v enega. Namesto posebej kupljene komode za spodnje perilo, lahko morda uporabite prostor v predalih pod posteljo. Namesto ločenih nočnih omaric lahko morda teh sploh ni. Ali res oba partnerja potrebujeta nočno omarico? Ali imajo posamezni kosi svojo ceno?
 • razmislite o vrstah materialov. Steklo in ogledala bodo vašo spalnico podražila. Prav tako bo na višjo ceno spalnice vplivala tudi izbira ročajev, vodil in okovij. Aluminij je dražji od jekla – v primeru nižjih omar (tako klasičnih kot vgradnih), pa na drsnih vratih sploh ni nobene potrebe, da uporabite aluminij. Aluminij svetujemo na večjih omarah zato, da ne pride do nevarnosti upogiba drsnih vrat. Vsaj nekje od 220 centimetrov in več visokih omar. Za nižje omare je cenejša rešitev sigurno jeklo (oz.pločevina).
 • iveral je cenejši od masive. Masiven les deluje kompaktno, bolj naravno, toplo in bolj stabilno. A, v manj primerih, ga boste našli v večjih trgovskih pohištvenih centrih. Dam primer: pogosto klicoči na našo telefonsko številko kot argument, recimo pri izdelavi pograda, navajajo masiven les kot varnostni argument, češ, da je masivni pograd stabilnejši od iveralnega. Sicer to drži, a tako masiven pograd kot pograd iz iverala, morata oba zadostiti varnostnim standardom, da sploh lahko gresta v izdelavo in prodajo.

Masiven pograd bo res v primerjavi z iveralnim, po vsej verjentosti (ni pa nujno) kompaktnejši in trden, a plačati več, ker bi naj iveralni bil manj varen, pa ne drži. Varna, da se sploh lahko prodajata, morata biti oba.

.

spalnice po ugodni ceni
Stilska postelja, ki nudi možnost samostojne odločitve glede omaric, glede dodatnih komodic in glede števila in izvedbe predalov pod posteljo.

.

Nasvet, ki ga je potrebno upoštevati (četudi ne upoštevate nič drugega)

.

Vedno, vedno preverite končno ceno. Spalnice po ugodni ceni ponujamo vsi. Da bi prišli do strank in kupcev, vsi tudi ponujamo popuste. Iz izkušenj povem, da večina ljudi sploh ne pogleda končne cene, ampak jih samo zanima višina popusta.

Kot sem zapisal že na marsikateri drugi naši strani – na koncu šteje samo končna cena. In ne višina popusta.

 

Toliko tokrat. Se beremo very soon 🙂