4 najpogostejši primeri posteljnih okvirjev

Tokratno objavo izkoriščam za to, da nekaj idej predstavim tistim, ki jih zanimajo ugodni posteljni okvirji. Seveda po meri.

Posteljni okvirji, ki prihajajo izpod peresa naših dobaviteljev, imajo prednost v tem, da jih je mogoče dimenzijsko povsem prilagoditi prostorom, hkrati pa je nabor materialov, ki jih je mogoče kombinirati med seboj, dovolj pester, da sodijo v moderne spalnice in tudi spalnice, klasičnega izgleda.

Ugodni posteljni okvirji – primeri in opisi

Zračni posteljni okvir

ugodni posteljni okvirji
Model zračnega posteljnega okvirja.

Prvi primer (slika zgoraj) je primer tako imenovanega zračnega posteljnega okvirja, saj, kot ste najbrž opazili, posteljni okvir za razliko od klasičnih, nima stranskih stranic. Ker so robovi ležišča odprti, deluje, kakor, da ležišče na posteljnem okvirju, lebdi.

Glavna prednost takšnega okvirja pred vsemi ostalimi je v tem, da omogoča zračenje tudi pod ležiščem samim, saj zrak kroži pod ležiščem tudi iz strani, ki jih v ostalih primerih, zakrivajo stranice posteljnih okvirjev.

Nevarnost vlažnega ležišča in pojava plesni na spodnjem delu vzmetnice pri takšnem posteljnem okvirju zato odpade.

Namesto klasičnih letvic oz. trde iverne plošče, so v tem primeru uporabljeni gibljivi diski, ki trenutno veljajo za najbolj prilagodljivo in prožno podlago pri vzmetnicah. Vsak disk se namreč posebej prilagaja teži telesa in s tem dodatno pripomore k boljšemu spancu.

Kot vemo, se spalnemu položaju telesa, nič ne prilagajajo iverne plošče (ki ponavadi vsebujejo luknje za zračenje vzmetnic), nekaj bolj pa se prilagajajo različna letvena dna.

Posteljni okvir zgoraj omogoča tudi izvlek predalov pod njim (na obeh straneh posteljnega okvirja maksimalno po dva predala), na obeh straneh izvlek nočnih omaric, ter samostojno izbiro vzglavnega dela postelje (les, oblazinjeno vzglavje).

Dimenzije posteljnega okvirja lahko izbiramo poljubno.

Posteljni okvirji na kovinskih nogicah

ugodni posteljni okvirji
Primer posteljnega okvirja na kovinskih nogicah.

Za tiste, ki jim je pomembna zračnost posteljnega okvirja, predstavljam naslednji primer (slika zgoraj). V tem primeru je ponovno zagotovljeno zračenje pod samim posteljnim okvirjem in sicer na način, da je posteljni okvir dvignjen od tal, samo na kovinskih nogicah.

Dimenzije okvirja so lahko poljubne, kovinske nogice je mogoče dobiti v različnih izvedbah, poljubno pa lahko za posteljni okvir izberemo tudi materiale in po želji, pripadajoče nočne omarice.

Primer posteljnega okvirja na sliki, ima zraven povišanega hrbtnega dela (bela barva), dodatno posteljno hrbtišče v enakem materialu kot je sam posteljni okvir.

V belem smo dodali še nočno omarico in regal na desni.

Posteljni okvirji s predali

Kdor želi prostor v spalnici izkoristiti v celoti, se nagiba k izkoristku prostora tudi pod posteljo. Eden izmed možnosti, je v tem primeru, tudi posteljni okvir s predali pod njim.

ugodni posteljni okvirji
Posteljni okvirji s predali.

V tem primeru (slika zgoraj) gre za malenkost povišan posteljni okvir (takšni ponavadi zanimajo starejšo generacijo), obenem pa sta v spodnjem delu posteljnega okvirja možna na vsaki strani po en izvlečni predal z mehkim zapiranjem.

Predala sta dovolj globoka, da vanjo brez težav pospravimo dodatno posteljnino in vzglavnike ali pa garderobo, ki je ne potrebujemo ravno vsak dan.

Ta posteljni okvir je v izvedbi z lesenim vzglavnim delom, dimenzije so poljubne, v tem primeru pa smo zraven okvirja, izdelali tudi nočno omarico ter knjižni regal na levi.

Med barvami je mogoče izbirati med cca. 40 različnimi odtenki (pastelne barve in naravne lesne barve).

Dvižni posteljni okvirji

ugodni posteljni okvirji
Dvižni posteljni okvir.

Naslednja izmed možnosti, da izkoristimo prostor tudi pod posteljnim okvirjem, je dvižna postelja (slika zgoraj). Slikce pod veliko sliko prikazujejo mehanizem dvigovanja postelje, pri čemer ta mehanizem omogoča, da se letveno dno (slika dva iz leve proti desni) v ravnem položaju tudi zaskoči.

Na ta način lahko iz prostora pod ležiščem vzamemo reči, brez, da bi pri tem z eno roko morali držati samo ležišče.

Tudi v ponudbi posteljnih okvirjev, ki se dvigujejo, je mogoče izbirati več dimenzij za posteljne okvirje, med 40 barvami ter med različnimi možnostmi izvedb hrbtišča okvirja (tekstil, les).

Ker so ugodni posteljni okvirji, možni še v številnih drugih izvedbah, vas vabim, da pregledate celotno našo stran, nam pišete ali, da nas spremljate tudi v bodoče.