Zakonske postelje, ki sodijo v vsako spalnico

Današnjo objavo namenjam tem, ki se zanimajo za zakonske postelje.

Sicer boste precej primerov izdelav zakonskih postelj našli že v nekaterih drugih objavah, a vseeno sem se odločil, da za zakonske postelje pripravim posebno vsebino.

Ti, ki ponujamo izdelavo postelj po naročilu in, ki se ukvarjamo z izdelavo celotnih spalnic, prilagojenih prostorom posameznikov, lahko “skoraj” vsako posteljo, ki jo vidite tudi med prestavljenimi slikami spodaj, v enojni izvedbi, naredimo tudi v zakonski. A, da vseeno, omejim možnosti, spodaj prikazujem primere možnih postelj v zakonskih izvedbah.

.

Zakonske postelje s povišanim vzglavnim delom

.

zakonske postelje
Zakonske postelje s povišanim hrbtiščem.

 

Za te postelje je značilno, da je njihovo hrbtišče višje od ostalih in lahko sega tudi do višine 110 ali 120 centimetrov. Material iz katerega naredimo takšno vzglavje je lahko umetno usnje ali les. Če se odločimo za les, je ta ponavadi v barvi ostalega posteljnega okvirja (40 barv), če pa se odločimo za umetno usnje pa je mogoče izbirati med 7 do 10 različnimi vrstami tkanin.

vse za poroko
Glede na to, da zakonske postelje in ureditev spalnice, nedvomno zanimajo tudi vse mladoporočence (in tudi vse, ki iščete primerna darila za poroko), vas povabimo, da obiščete tudi spletno stran poročne agencije KotičekZaPoroko.si – kjer boste zraven odličnega organizatorja porok, našli tudi ideje glede ustreznega nakita, izbire programa za poroko, nasvete za izbiro cvetja in vsega kar se tiče poroke, na sploh.

Predstavljen primer zakonske postelje na sliki zgoraj, vsebuje tudi izvlečni predal (s stekleno ličnico v rjavi barvi), hkrati pa ima takšna postelja tudi možnost dveh izvlečnih nočnih omaric (na vsaki strani postelje).

Kot primer, da je te zakonske postelje mogoče opremiti z dodatnim pohištvom v enakih lesnih vzorcih, je pred samo posteljo, narejena lična, dekorativna komodica, ki služi tudi kot osrednja odlagalna mizica v spalnici.

.

Zakonske postelje s predali

.

zakonske postelje s predali
Zakonske postelje s predali.

.

Med, po meri izdelanimi posteljami, so zelo iskane tudi zakonske postelje s predali. Slika zgoraj prikazuje primer zakonske postelje s po enim predalom na vsaki strani postelje, sicer pa lahko imajo naše postelje, na vsaki strani po dva izvlečna predala.

Nekateri modeli postelj lahko imajo tudi predale, ki se odpirajo od spredaj. Ti modeli so še posebej primerni za ožje spalnice v katerih ne pride v poštev stransko odpiranje predalov.

Kot v zgornjem primeru, lahko tudi te zakonske postelje, opremite z več kot 40 barvnimi lesnimi vzorci.

.

Enostavne zakonske postelje

.

Med enostavne zakonske postelje prištevamo tiste, katerih posteljni okvir sega do tal in ne vsebuje pod posteljnih predalov. Posteljni okvir je ponavadi bele barve, hrbtišče okvirja pa je lahko iz lesa ali iz umetnega usnja. Zakonske postelje tega tipa imajo najpogosteje dimenzije 160 x 200 cm ali 180 x 200 cm. Mogoče jih je dobiti brez vzmetnic ali z vzmetnicami.

.

enostavne zakonske postelje
Enostavna, bela in moderna zakonska postelja.

.

Zakonske postelje s prostim dostopom pod posteljo

.

zakonske postelje prosti dostop pod posteljo
Enostavni posteljni okvir zakonske postelje s prostim dostopom pod posteljo.

.

Tudi te postelje je mogoče dobiti v različnih lesnih vzorcih. Njihova značilnost je, da stranice posteljnega okvirja ne segajo do tal in, da je omogočen prost dostop do prostora pod posteljo.

Za tak tip postelje se ponavadi zanimajo ti, ki želijo imeti prost dostop do prostora pod posteljo (za lažje čiščenje ali odlaganje reči pod posteljo) in ti, ki jim je pomembno, da zrak prosto kroži tudi pod ležiščem samim.

Na sliki, je na desni strani v enakem lesnem vzorcu izdelana tudi nočna omarica, sicer pa je pri takšnih posteljnih okvirjih mogoče samostojno izbirati dimenzije (tudi dimenzijo debeline posteljnega okvirja), barve lesnih vzorcev in tip vzglavja.

Ponavadi v enakih vzorcih in stilu in kadar gre za opremljanje celotne spalnice, izdelamo tudi komode in vgradne omare.

.

Zakonske postelje z individualnimi podstavki

.

zakonske postelje z individualnimi podstavki
Individualen, ožji podstavek.

.

Na sliki zgoraj prikazujem primer zakonske postelje z individualno izdelanim podstavkom. Tak podstavek je priljubljen pri strankah, ki jih moti “zaletavanje z nogami” ob stranice postelje in, ki želijo čimveč prostega prehoda ob posteljnih stranicah.

Sam posteljni okvir na primeru zgoraj, je debeline 50 mm, sicer pa je tudi v tem primeru med debelinami mogoče izbirati med 18, 25, 36 in 50 mm. Barve posteljnega okvirja lahko izberemo poljubno in tudi pri izdelavi hrbtišča lahko sami odločamo ali bo le to povezano v eno ali dvojno (kot na sliki zgoraj).

.

Dvižne in zložljive zakonske postelje

.

Tudi pri posteljah, ki jih lahko dvigujemo ali celo pospravljamo v omare, je mogoče izbirati več reči. Od dimenzij (najbolj uporabljani sta 160 x 200 in 180 x 200), barv, tipa vzglavnega dela ter do odločitve o vrsti zaključkov takšnih postelj. Nekatere dvižne zakonske postelje, ki se pospravijo v omaro, izdelamo z dodatnimi omarami po celotni steni, druge dobavimo samo kot posteljne okvirje.

.

dvižne zakonske postelje
Primer dvižne zakonske postelje.