3 kratke ideje, če je vaša spalnica res zelo majhna

Problem, ki ga imajo zelo majhne spalnice, se ponavadi deli na dva dela

Tudi v majhnih spalnicah bi vsi radi imeli vsaj vso osnovno pohištvo v njih (posteljo, omaro in po možnosti še kakšno nočno omarico), hkrati pa bi mnogo izmed opremljevalcev majhnih spalnic, vseeno rado vanje postavilo še dodatno pohištvo (npr. kakšno mizico ali stolček, itd…)

.

  • Če je spalnica res zelo majhna, najprej poglejte ali lahko po njeni vzdolžni legi, postavite posteljo tako, da omogoča prehod vsaj ob strani posteljnega okvirja.

.

zelo majhna spalnica

.

Če to ne gre, postavite vzdolžno, glede na prostor, pač posteljni okvir tako, da se na eni strani, dotika stene.
Bolje, da imate vsaj na eni strani nekaj prostega prehoda, kot na obeh straneh, premalo.

.

Zraven tega največ ljudi, izgubi v majhnih spalnicah prostor pri tem, da hrbtišče spalnice ne opremi s policami in regali, ki jih sicer poskuša postaviti v kak drugi del spalnice, kjer pa je ponavadi prostora, še manj.

.

Na zgornji sliki, je zelo majhna spalnica, po svoji dolžini izkoriščena tako, da je namesto klasičnega hrbtišča postelje, uporabljen regal s tremi policami za knjige, vhodni del spalnice (za regalom) pa služi še za manjši računalniško mizico in pisarniški stol.

.

  • Če je prostora v spalnici res malo, najdite prostor pod posteljnim okvirjem, hkrati pa posteljo postavite v kot.

.

Na spodnji sliki je prikazana oprema majhne spalnice s takšno rešitvijo.

.

Posteljni okvir je postavljen v kot, kotni del pa ima izdelani povišani stranici z namenom, da se s telesom ali glavo, speči ravno ne dotika, hladnih zidnih sten.

.

kotna postelja

.

Hkrati lahko iz slike vidite, da posteljni okvir, v sprednjem delu, omogoča še dva izvlečna predala, obenem pa je posteljni poličnik podaljšan še v sprednji del spalnice.

.

.

Na spodnji sliki je prikazana majhna spalnica, ki na svoji desni strani, vsebuje vzdolž razpoložljive stene, vgradno omaro z drsnimi vrati, v osrednjem delu pa je izdelan odprt poličnik za televizor. Takšna rešitev največkrat pride prav v enosobnih blokovskih stanovanjih, nemalokrat pa si ljudje v takšnih primerih, garderobno omaro, dajo izdelati kar do stropa spalnice.

.

spalnica vgradna omara

.

V zvezi z opremljanjem zelo majhnih prostorov, priporočamo tudi ogled prispevka Praktični nasveti za opremljanje majhne spalnice.