Zakaj optimizirati spletno stran

Od tega kako je optimizirana vaša spletna stran je odvisno koliko uporabnikov Googla bo pritegnila na svojo stran.
Kako?
Slabše kot je optimizirana spletna stran, nižjo uvrstitev oz. prikaz na Googlu bo dosegla. Nižje kot je v iskalniku Google, prikazana posamezna spletna stran, manj uporabnikov Googla jo opazi. Saj na drugo, tretjo ali celo četrto stran Googla, uporabniki ne klikajo.

Po eni od raziskav (1), kar čez ena četrtina uporabnikov Googla, klikne na prvo prikazano spletno stran na Googlu, vse ostale prikazane spletne strani, pa pritegujejo bistveno manj Googlovih uporabnikov.

zakaj optimizirati spletno stran

Optimiziranje spletnih strani prispeva k temu, da se vaše internetne strani prikažejo na Googlu med prvimi prikazanimi stranmi. Posledično prejmejo zato več obiskovalcev, sicer pa optimizacija strani prinaša še naslednje koristi:

  • zmanjšanje stroškov za plačljivo oglaševanje na Googlu. Nekako logično je, da če uvrstite svoje spletne strani na prvo stran Googla in na ta način pridobivate obiskovalce na svojo spletno stran, da vam ne bo treba več Google plačevati za Google oglaševanje, da bi vaša stran bila prikazana na prvi Googlovi strani. Čemu si delati stroške, če obiskovalce iz Googla, s pomočjo SEO, pridobivate brezplačno?

  • brezplačne obiskovalce iz Googla prejemate več mesecev in let. Optimizacija spletnih strani prinaša dolgotrajne rezultate. V odvisnosti od tega kako kakovostno znate optimizirati svoje spletne strani in v odvisnosti od tega kako intenzivno vi oz. vaši konkurenti optimizirajo svoje spletne strani, se lahko vaše spletne strani, na prvi strani Googla, pojavljajo več let in mesecev.

    Poglejte primer:
naša dolgotrajne rezultate

Na zgornji sliki je prikazana uvrstitev Vodnika za digitalno trženje, na povezavi digitalni marketing, na prvo stran Googla, za ključno besedno zvezo “digitalni marketing”, katerega vsebina je bila objavljena 23. marca 2022. Iz slike je razvidno, da je tudi po 7 mesecih, vsebina še vedno uvrščena na prvo stran Googla. Kar pomeni, da ista vsebina priteguje vsak mesec okrog 1000 interesentov (na vrhu slike), da si ogledajo prikazan Vodnik.

  • tretji razlog zakaj optimizirati spletno stran je večja prodaja preko internetne strani. Boljše optimizirane spletne strani ponujajo obiskovalcem boljšo uporabniško izkušnjo, hitreje najdene produkte in storitve na speltnih straneh, vzbujajo varnost pri brskanju po spletnih straneh ter vzbujajo zaupanje obiskovalcev v spletne strani. Vse to vpliva na izboljšanje prodaje preko strani.

    S pomočjo optimizacije spletnih strani lahko s svojimi spletnimi vsebinami bolj natančno targetirate na zainteresirano javnost za vaše produkte. In na spletno stran pritegujete različno zainetersirane obiskovalce v različnih fazah njihovega nakupa (vir).

Več:

Viri :